بئر طویل: راز سرزمین بدون مالکیت جهان؛ چرا کسی آن را نمیخواهد؟

بسیاری از مردم جهان نمی دانند که هنوز مناطقی در سیاره ما وجود دارند که هیچ کشوری ادعای مالکیت آن ها را ندارد. یکی از این نقاط منحصربه فرد سرزمینی بیابانی در مرز مصر و سودان به نام بئر طویل است. این وضعیت عجیب جغرافیایی و سیاسی پرسش های زیادی را در مورد تاریخچه وضعیت فعلی و دلایل عدم مالکیت آن ایجاد می کند. این مقاله به شما کمک می کند تا با جزئیات این سرزمین اسرارآمیز و دلایل پشت پرده وضعیت حقوقی آن آشنا شوید.

بئر طویل: راز سرزمین بدون مالکیت جهان؛ چرا کسی آن را نمیخواهد؟

بیشتر با این سرزمین آشنا شویم

بئر طویل ناحیه ای به مساحت تقریبی ۲۰۶۰ کیلومتر مربع است که در مرز مشترک مصر و سودان قرار گرفته. این منطقه بیابانی برخلاف همسایه شمالی خود مثلث حلایب مورد ادعای هیچ کدام از دو کشور نیست و به همین دلیل به یکی از معدود مناطق بدون مالکیت در جهان تبدیل شده است. شکل این ناحیه چهارضلعی است اما گاهی به دلیل مجاورت با مثلث حلایب به آن مثلث بئر طویل نیز گفته می شود.

زمین شناسی و محل قرار گیری بئر طویل

بئر طویل در جنوب مدار ۲۲ درجه شمالی واقع شده و از نظر جغرافیایی یک منطقه بیابانی خشک است. طول مرز شمالی آن ۹۵ کیلومتر و مرز جنوبی آن ۴۶ کیلومتر است. مرزهای شرقی و غربی آن به ترتیب ۲۶ کیلومتر و ۴۹ کیلومتر طول دارند. در شمال این منطقه کوهی به نام جبل طویل با ارتفاع ۴۵۹ متر و در شرق آن جبل حجر الزرقاء با ارتفاع ۶۶۲ متر قرار دارد که بلندترین نقطه آن است. در جنوب نیز وادی طویل یا خور ابو برد واقع شده است. در کل منطقه بئر طویل هیچ منبع آب سطحی دائمی وجود ندارد.

Climate

آب وهوای بئر طویل بر اساس طبقه بندی کوپن بیابانی گرم (Bwh) است. دمای هوا در حدود سه چهارم سال می تواند از ۴۰ درجه سانتی گراد فراتر رود و در گرم ترین ماه ها (ژوئن تا اوت) گاهی به ۴۵ درجه سانتی گراد نیز می رسد. در طول زمستان (دسامبر و ژانویه) هوا ملایم تر می شود و حداکثر دما حدود ۲۶ درجه سانتی گراد است. به دلیل دوری از دریا اختلاف دمای شبانه روز در این منطقه بسیار زیاد و حدود ۲۰ درجه سانتی گراد در طول سال است.

History

وضعیت حقوقی منحصربه فرد بئر طویل ناشی از اختلاف بر سر تعیین مرز بین مصر و سودان است. در سال ۱۸۹۹ توافقی بین بریتانیا و مصر سودان را به عنوان سرزمین های جنوب مدار ۲۲ درجه تعریف کرد. اما در سال ۱۹۰۲ بریتانیا مرز اداری جداگانه ای را ترسیم کرد که منعکس کننده استفاده قبایل منطقه از زمین بود. بئر طویل که چراگاه قبیله آبابده نزدیک اسوان بود تحت اداره مصر قرار گرفت و مثلث حلایب که ساکنان آن به خارطوم نزدیک تر بودند تحت اداره سودان قرار گرفت.

اختلاف زمانی به وجود آمد که مصر بر مرز سیاسی سال ۱۸۹۹ (مدار ۲۲ درجه) تأکید کرد که حلایب را جزئی از مصر و بئر طویل را جزئی از سودان قرار می دهد. در مقابل سودان مرز اداری سال ۱۹۰۲ را مبنا قرار داد که حلایب را جزئی از سودان و بئر طویل را جزئی از مصر می داند. نتیجه این شد که هر دو کشور بر سر حلایب که منطقه ای ارزشمندتر و دارای دسترسی به دریا است ادعا دارند و هیچ کدام بئر طویل کم ارزش تر و بدون سکنه دائمی را ادعا نمی کنند. حقوق بین الملل به هیچ کدام اجازه نمی دهد هم زمان ادعای مالکیت هر دو منطقه را داشته باشند و چون هیچ کدام حاضر به چشم پوشی از حلایب نیستند بئر طویل بدون مالک باقی مانده است.

ویژگی های این سرزمین

بئر طویل سرزمینی خشک بیابانی و کوهستانی است که فاقد هرگونه سکونتگاه دائمی یا زیرساخت است. این منطقه به دلیل دورافتادگی شرایط آب وهوایی سخت و عدم وجود منابع آبی پایدار برای زندگی دائمی نامناسب است. تنها ویژگی قابل توجه آن وضعیت حقوقی منحصربه فردش به عنوان یک منطقه بدون مالکیت است که آن را از سایر مناطق جهان متمایز می کند.

ادعاهایی بر سر مالکیت بئر طویل

به دلیل وضعیت بئر طویل به عنوان سرزمینی بدون مالکیت افراد و گروه های مختلفی تلاش کرده اند تا آن را به عنوان یک کشور کوچک (میکرونیشن) ادعا کنند. این ادعاها معمولاً به صورت اعلامیه هایی در اینترنت منتشر می شوند و هیچ کدام توسط هیچ دولت یا سازمان بین المللی به رسمیت شناخته نشده اند. دورافتادگی و آب وهوای نامساعد منطقه مانع از حضور دائمی و ایجاد یک حاکمیت واقعی در آن شده است.

پدری که دخترش را ملکه بئر طویل کرد

یکی از معروف ترین تلاش ها برای ادعای مالکیت بئر طویل توسط یک شهروند آمریکایی به نام جرمیا هیت انجام شد. او در سال ۲۰۱۴ به بئر طویل سفر کرد و پرچمی را که دخترش طراحی کرده بود در آنجا نصب کرد و این منطقه را «پادشاهی شمال سودان» نامید و دخترش امیلی را ملکه آن اعلام کرد. هدف او این بود که بتواند به قول خود به دخترش یک پادشاهی هدیه دهد. این اقدام نیز مانند سایر ادعاها هیچ رسمیت حقوقی در سطح بین المللی ندارد.

Population

بئر طویل فاقد جمعیت ثابت و دائمی است. با این حال اعضای قبایل بادیه نشین منطقه مانند آبابده و بشاری گاهی از این منطقه عبور می کنند. گزارش هایی نیز مبنی بر وجود اردوگاه های موقت استخراج غیرقانونی طلا در این منطقه منتشر شده است که توسط گروه های کوچکی از افراد اداره می شوند اما این ها سکونتگاه های دائمی محسوب نمی شوند.

اهمیت این سرزمین

بئر طویل به خودی خود از نظر منابع طبیعی کشاورزی یا موقعیت استراتژیک اهمیت چندانی ندارد. ارزش اصلی آن در وضعیت حقوقی منحصربه فردش نهفته است. این منطقه به نمادی از پیچیدگی های تعیین مرزهای سیاسی و پیامدهای آن تبدیل شده است. عدم ادعای مالکیت بر آن نتیجه مستقیم اختلاف بر سر منطقه همسایه و باارزش تر حلایب است.

بئر طویل از دیدگاه گردشگری

بئر طویل یک مقصد گردشگری متداول نیست و سفر به آن بسیار دشوار و خطرناک است. عدم وجود زیرساخت آب وهوای بسیار گرم و بیابانی و دورافتادگی آن سفر را برای گردشگران عادی ناممکن می کند. با این حال برخی شرکت های گردشگری ماجراجویانه تورهایی را به این منطقه برای علاقه مندان به مناطق بدون مالکیت یا میکرونیشن ها برگزار کرده اند.

Literature

وضعیت عجیب بئر طویل گاهی در ادبیات و رسانه ها نیز مورد اشاره قرار گرفته است. داستان ها و مقالاتی درباره این منطقه به عنوان یک سرزمین بدون مالکیت یا محلی برای ادعاهای عجیب منتشر شده اند. این موضوع به جذابیت و اسرارآمیز بودن بئر طویل در فرهنگ عامه کمک کرده است.

185739204612

بئر طویل کجاست؟

بئر طویل منطقه ای بیابانی به مساحت ۲۰۶۰ کیلومتر مربع است که در مرز مشترک مصر و سودان جنوب مدار ۲۲ درجه شمالی قرار دارد.

حال حاضر بئر طویل چه سرنوشتی دارد ؟

بئر طویل همچنان یک منطقه بدون مالکیت است و هیچ کشوری نه مصر و نه سودان ادعای رسمی بر آن ندارد. این منطقه بدون سکنه دائمی و زیرساخت باقی مانده است.

چرا هیچ کشوری ادعای مالکیت بئر طویل را ندارد؟

عدم ادعای مالکیت بر بئر طویل نتیجه مستقیم اختلاف مصر و سودان بر سر منطقه باارزش تر مثلث حلایب است. ادعای یکی بر بئر طویل به معنای پذیرش مرزی است که حلایب را به دیگری می دهد.

ماجرای ادعای مالکیت بئر طویل توسط یک پدر چیست؟

یک شهروند آمریکایی در سال ۲۰۱۴ به بئر طویل سفر کرد و پرچمی را نصب کرد تا این منطقه را به نام دخترش به عنوان یک پادشاهی جدید ادعا کند. این اقدام جنبه نمادین داشت و رسمیت بین المللی ندارد.

رابطه بئر طویل با مرز مصر و سودان چیست؟

وضعیت بئر طویل به دلیل اختلاف بین مرز سیاسی سال ۱۸۹۹ و مرز اداری سال ۱۹۰۲ بین مصر و سودان ایجاد شده است؛ مرز ۱۸۹۹ بئر طویل را سودانی و مرز ۱۹۰۲ آن را مصری می کند.

آیا بئر طویل جمعیت یا سکنه ای دارد؟

خیر بئر طویل جمعیت دائمی ندارد. فقط اعضای قبایل بادیه نشین گاهی از آن عبور می کنند و ممکن است اردوگاه های موقت استخراج طلا در آن وجود داشته باشد.

987654321012-53

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بئر طویل: راز سرزمین بدون مالکیت جهان؛ چرا کسی آن را نمیخواهد؟" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بئر طویل: راز سرزمین بدون مالکیت جهان؛ چرا کسی آن را نمیخواهد؟"، کلیک کنید.