حکایت تولد تلگرام؛ پیامرسانی با ۹۵۰ میلیون کاربر
نگار علی-تلگرام، اپلیکیشن پیامرسان متعلق به کارآفرینان روسی پاول و نیکولای دوروف است؛ کاربران تلگرام میتوانند پیامهای متنی مبادله کنند، تماسهای صوتی برقرار کنند، فایلها را به اشتراک بگذارند، به گروههایی با حداکثر ۲۰۰.۰۰۰ عضو بپیوندند و در کانالهای عمومی عضو شوند.
این سرویس از طریق تلفنهای هوشمند، رایانههای شخصی و مرورگرهای وب قابل دسترسی است و مکالمات کاربران بین دستگاهها همگامسازی میشود. تلگرام از طریق رمزگذاری سراسری از مکالمات متنی و تماسهای ویدیویی محافظت میکند. دفتر مرکزی تلگرام در دبی، امارات متحده عربی است.
داستان تاسیس تلگرام و خروج دوروف از روسیه
در سال ۲۰۰۶ پاول دوروف VKontakte یا VK را تأسیس کرد؛ یک وب سایت شبکه اجتماعی که اغلب به عنوان نسخه روسی فیس بوک توصیف میشود. از آنجایی که پایگاه VK در اوایل دهه ۲۰۱۰ به بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر افزایش یافت، توجه دولت روسیه را به خود جلب کرد و در سال ۲۰۱۱ از این شرکت خواست تا صفحاتی را سانسور کند. دوروف نپذیرفت.
در نتیجه فشارهای دولت روسیه، دوروف شرکت را فروخت و روسیه را ترک کرد. در سال ۲۰۱۳ پاول و نیکولای دوروف تلگرام را تأسیس کردند که به آنها اجازه میداد بدون دخالت دولت کار کنند. کاربرانی که احساس کرده بودند دوروف با سانسور مخالف است، به سرعت به این پلتفرم پیوستند.
تلگرام رقیب سرویس پیام رسان محبوب واتس اپ است که به دلیل به اشتراک گذاری دادههای کاربران با شرکت مادر خود، فیس بوک، با جنجالهایی روبرو شده است.
دستیابی به سودآوری
حال با گذشت، ۱۱ سال از تاسیس تلگرام، درآمد کل این پیامرسان در سال ۲۰۲۴ از یک میلیارد دلار فراتر رفته و تلگرام اکنون شرکتی سودآور است.
تلگرام که سرویس اشتراک پریمیوم خود را در سال ۲۰۲۲ راهاندازی کرد، اکنون ۱۲ میلیون کاربر اشتراکی دارد. دورف میگوید که تلگرام سال ۲۰۲۴ را با بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ذخایر نقدی، بدون احتساب داراییهای رمزنگاری خود، به پایان میرساند.
مدیرعامل تلگرام، میگوید این شرکت مقدار قابل توجهی از اوراق قرضهی بدهی خود را در پاییز امسال پرداخت کرد. دورف با انتشار پستی در ایکس نوشت: «طی چهار سال گذشته، تلگرام حدود دو میلیارد دلار بدهی داشت. ما سهم قابل توجهی از آن را در پاییز امسال، بازپرداخت کردیم؛ اما کارهای زیادی در پیش است.»
دورف پیشتر در مصاحبهای با فایننشال تایمز، گفته بود که این شرکت سال آینده به سوددهی خواهد رسید و هدفش عرضهی عمومی سهام در آینده است.
افزونبر عبور از مرز ۹۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، تلگرام امسال از برخی قابلیتهای خاص برای کاربران تجاری پرده برداشت که شامل اشتراک درآمد تبلیغاتی میشد و به خالقان محتوا اجازه داد از طریق محتوای پولی در کانالها درآمد کسب کنند.
۲۲۷۲۲۷
حکایت تولد تلگرام؛ پیامرسانی با ۹۵۰ میلیون کاربر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حکایت تولد تلگرام؛ پیامرسانی با ۹۵۰ میلیون کاربر" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حکایت تولد تلگرام؛ پیامرسانی با ۹۵۰ میلیون کاربر"، کلیک کنید.