فرش افغان را در بازار تهران به نام فرش ایرانی می فروشند – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری دانش نامه به نقل از ستاد اطلاع رسانی مرکز جامع صدور شناسنامه فرش دستباف ایران، نخستین نشست گفت وگو محور فرش دستباف ایران با هدف آسیب شناسی فرش دستباف معاصر با حضور متخصصان و هنرمندان حوزه فرش، نمایندگان وزارت میراث فرهنگی و وزارت صمت در موزه فرش ایران برگزار شد.
در این نشست گفت و گو محور، هنرمندان و پدیدآورندگان فرش های هنری جهت بررسی 9 اثر منتخب از 40 فرش هنری به نمایش درآمده در این رویداد که تا روز پنجشنبه در موزه فرش ایران ادامه دارد، گردهم آمدند و به ارزیابی نخستین فرش هنری معاصر ارایه شده به این نمایشگاه با عنوان «جنگ و صلح» اثر امین عسلی پرداختند.
«محمدجواداینانلو»، رییس موزه فرش ایران در نشست رویداد سرنخ اعلام کرد: عنوان سرنخ از آن جهت انتخاب شده که سرنخ کلاف سردرگم فرش را بگیریم و ببینیم کی و چگونه قرار است این کلاف سردرگم باز شود.
وی گفت: فرش از کثرت صاحب بی صاحب شده است. متولی زیادی در بخش دولتی و خصوصی دارد و اتحادیه ها و ادارات کل اصناف استان ها همه دست اندرکاران فرش محسوب می شوند. اما روزانه صدها قطعه فرش افغان به صورت قانونی از زابل وارد کشور می شود در بازار تهران اتیکت می خورد و به نام فرش ایرانی فروخته می شود. با این همه متولی که در صنعت فرش وجود دارد هیچکس جلوی این اقدامات را نمی گیرد.
رییس موزه فرش اعلام کرد: چندی پیش از اداره آگاهی با من تماس گرفتند که در بازار تهران چند گونی فرش گرفته ایم و متوجه شدیم هیچکس مسولیت و این فرش ها را بر عهده نمی گیرد. بعد از بررسی متوجه شدیم این فرش ها از افغانستان و از مرز زابل وارد می شوند و به اسم فرش ایرانی در داخل ایران فروخته می شوند. پیشتر فرش چینی و افغان را در خارج از ایران با عنوان فرش ایرانی می فروختند و حالا فرش افغان را در داخل ایران به اسم فرش دستباف ایرانی به خودمان می فروشند.
وی گفت: اکنون رویداد گفت وگو محور فرش برای نخستین بار در موزه ملی فرش برگزار شده تا هنرمندان به نقد آثار خود بپردازند و دانش و آگاهی در حوزه فرش میان مردم ارتقا پیدا کند. بلکه از همین نقطه بتوان راهکارهای نوین برای باز کردن گره چالش های فرش دستباف پیدا کرد.
با فرش ایرانی فرهنگ و سبک زندگی ایرانی صادر می شود
محمدرضا تاجر رشتی رییس مرکز جامع صدور شناسنامه فرش دستباف ایران نیز در بخش دیگر این نشست اعلام کرد: متاسفانه صنعت، مردم معاصر را فریب داد و در فرهنگ امروزی به طور مداوم تاکید می شود که همه چیز باید سریع مصرف شود. درست است که صنعت رفاه زیادی را برای جامعه امروزی به ارمغان آورد، اما همین سرعت سبب شد ریشه خود را فراموش کنیم و رویداد سرنخ نیز به همین منظور برگزار شد تا سرنخی باشد برای رسیدن به ریشه فرهنگی در زمینه فرش ایرانی.
وی گفت: ما می توانیم با فرش ایرانی فرهنگ و سبک زندگی خود را صادر کنیم. زمانی غرب صنعت خود را به ما صادر کرد و امیدواریم روزی نرسد که آن ها فرهنگ و سبک زندگی ایرانی که همان آهسته زیستن و اندیشیدن است را دوباره به خودمان صادر کنند.
فرش ایران تحریم است
مدیرکل دفتر خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور در نخستین روز از رویداد گفت وگوی فرش با عنوان سرنخ اعلام کرد: مگر ما تحریم نیستیم اما چرا یکسری افراد گوشی گران که هیچ قابلیت برقراری ارتباط ندارد دست می گیرند؟ چون این گوشی برند است اما چرا فرش ایرانی که تحریم است جایی استفاده نمی شود؟
وی با خطاب قراردادن هنرمندان و کارشناسان فرش گفت: اجازه بدهید فرش صنعت شود یا حداقل صنعت تبلیغات و برندینگ به کمک فرش ایرانی بیاید.
مدیرکل دفتر خدمات وزارت صمت گفت: فرش ایرانی نیاز دارد که در طراحی و فناوری ارتقا پیدا کند.
وی گفت: گاهی نباید دنبال سرنخ بود بلکه باید دنبال ته نخ باشیم. الان دیگر این نشست ها به تنهایی جواب نمی دهد و ما نیاز داریم با جامعه جهانی ارتباط برقرار کنیم و هنر را به سمت تبلیغات برندینگ و هنر ترکیبی ببریم.
تورج ژوله کارشناس و پژوهشگر فرش نیز در این رویداد گفت: حدود 50 سال پیش افراد کم فهمی فکر کردند فرش یک کالا است و شروع کردند مثل یک کشف جدید حمله به بازار تبریز و همدان کرمان کردند و شروع به خرید فرش کردند. با ادامه این روند یادمان رفت اصلاً فرش چه بود؟
ژوله اعلام کرد: با مسایلی در ارتباط با فرش و قانونگذاری ها و مداخلاتی مواجه هستیم که این کلاف قشنگی که از هزاران سال پیش در ایران بافته شده بود آنقدر پیچاندن و کار به جایی رسید که در دهه 70 هر وقت دولت جیبش خالی شد پایش را روی خرخره فرش گذاشت تا ارز حاصل از صادرات بازگردد و آنجا که به مخمصه می افتاد فرش گل سرسبد صادرات می شد. همه افرادی که از سال ها قبل با قانونگذاری نادرست با فرش ایران چنین کردند باید پاسخگو باشند.
ژوله با اشاره به بی سابقه بودن نقد و بررسی فرش دستباف ایران اعلام کرد: تا زمانی که نقد مثبت و منفی به فرش دستباف ایران وجود نداشته باشد اتفاقی در این حوزه نخواهد افتاد و هنرمندی که بپذیرد آثارش نقد شود باید به یک بلوغ هنری رسیده باشد.
فرش افغان را در بازار تهران به نام فرش ایرانی می فروشند – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فرش افغان را در بازار تهران به نام فرش ایرانی می فروشند – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فرش افغان را در بازار تهران به نام فرش ایرانی می فروشند – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.