مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته ها به خانواده ها اختصاص می یابد؟ – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار دانش نامه، آخر هفته های پدر پسری، مادر دختری؛ این نام طرحی بود که در سال گذشته وزارت آموزش و پرورش آن را آغاز کرد تا فضاهای ورزشی و حیاط مدارس در پنجشنبه و جمعه آخر هفته ها به خانواده ها اختصاص یابد.
وزارت آموزش و پرورش که در تامین مربی ورزش و مراقب بهداشت و سلامت با مشکل محدودیت استخدام مواجه شده بود؛ از سال گذشته تلاش کرد دانش آموزان به کمک والدین و با کمترین هزینه در مدارس اوقات فراغت خود را سپری کنند.
با این حال آموزش و پرورش تلاش کرد تا با افزایش اعتبارات دولتی فضاهای ورزشی را هم افزایش دهد.
صادق ستاری فرد در جلسه ای که با حضور وزیر آموزش و پرورش و دیگر معاونین آموزش و پرورش برگزار شده بود با بیان اینکه 50 درصد به تعداد فضاهای ورزشی آموزش و پرورش اضافه شده است؛ گفت: 2800 فضای ورزشی درون مدرسه ای ایجاد شده است و این امر موجب شد تا سرانه ورزشی 33 درصد افزایش یابد تا در سرانه از سه دهم مترمربع به چهاردهم متر مربع دست یابیم.
معاون تربیت بدنی و و سلامت وزارت آموزش و پرورش مدعی شد حضور خانواده ها در مدارس حالا دیگر تبدیل به یک گفتمان شده است؛ با این حال هیچ آماری در خصوص تعداد مدارسی که در آخر هفته ها میزبان خانواده ها هستند ارایه نکرد.
هنوز مشخص نیست مدارس چه امکاناتی را به خانواده ها می دهند تا آنان آخر هفته خود را در مدارس سپری کنند؟
خانواده ها معتقدند برای داشتن اوقات فراغت مناسب تنها داشتن یک فضای بازی کافی نیست؛ زیرا پارک ها و بوستان ها هم چنین فضایی دارند و اگر مدارس امکانات و وسایل ورزشی را برای خانواده ها فراهم نکند؛ عملاً چنین طرحی موفق نخواهد بود.
طرح مادر دختری، پدر پسری این سوال را در اذهان پیش آورده است که مدارس تا چه حد مکلف به اجرای آن هستند؟ مدارس موظف هستند چه امکاناتی را برای خانواده ها ایجاد کنند و آیا پدر حتماً باید همراه دانش آموز پسر و مادر همراه دانش آموز دختر باشد؟
البته در این خصوص باید به برگزاری مسابقات دانش آموزی در سال گذشته هم اشاره کرد؛ جایی که هشت میلیون دانش آموز در آن شرکت کردند. مسابقاتی که زمینه مناسبی برای استعدادیابی ورزشی را هم ایجاد کرد.
البته مسوولان آموزش و پرورش مصمم هستند استعدادیابی ورزشی را از طریق ایجاد مدارس تربیت بدنی و با تمرکز بر دوره اول ابتدایی و متوسطه ادامه دهند.
موضوعی که نیازمند تامین اعتبارات و توجه بیشتر دولت است و معلوم نیست آموزش و پرورش با بودجه موجود تا چه تعداد می تواند مدارس مجهز و اختصاصی تربیت بدنی را ایجاد کند.
اینکه چه تعداد از این مدارس تربیت بدنی، امسال به بهره برداری می رسند یا چه تعداد از این مدارس دولتی و چه تعداد غیردولتی هستند؛ هنوز معلوم نیست اما وزارت آموزش و پرورش به دنبال ترغیب باشگاه های ورزشی به مدرسه داری است. موضوعی که رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش هم چندی قبل بر آن تاکید کرده بود.
افزایش ساعات درس تربیت بدنی و ساماندهی معلمان تربیت بدنی در دوره ابتدایی از برنامه های دیگر معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش در این زمینه است.
تربیت بدنی یکی از ساحت های شش گانه تربیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و افزایش تحرک و نشاط ورزشی دانش آموزان، رشد جسمی و استعدادیابی ورزشی از مهمترین مواردی است که وزارت آموزش و پرورش برای دستیابی به آن نیازمند افزایش سرانه ورزشی در مدارس و جذب بیشتر معلم ورزشی و سلامت است.
با توجه به اینکه وزارت آموزش و پرورش توانست پنجاه درصد از اعتبارات به دست آمده از سهم دولت در رشد مالیات بر ارزش افزوده را برای توسعه فضاهای ورزشی مدارس به دست آورد؛ باید منتظر ماند و دید که در سال 1403 چه میزان بر فضاهای ورزشی افزوده شده و چه قدر طرح هایی همچون طرح مادر دختری و پدر پسری با کیفیت مطلوب در مدارس اجرایی می شود.
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته ها به خانواده ها اختصاص می یابد؟ – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته ها به خانواده ها اختصاص می یابد؟ – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته ها به خانواده ها اختصاص می یابد؟ – خبرگزاری دانش نامه | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.