چه چسب هایی برای زخم بستر مناسب هستند؟
چه چسب هایی برای زخم بستر مناسب هستند؟
زخم بستر بر اثر فشار مداوم بر روی پوست ایجاد شده و می تواند در نقاط مختلفی از بدن مانند پاشنه، باسن، پس سر، روی استخوان لگن، زانو و…که تحت فشار هستند، مشاهده می شود و در صورتی که درمان نشوند، می تواند بسیار دردناک باشد و منجر به عفونت های جدی در فرد شوند.

پزشک برای درمان زخم بستر به شما پیشنهاد استفاده از محصولات مراقبتی مختلفی می دهد و یکی از این محصولات، چسب زخم بستر می باشد.
انواع چسب زخم بستر معمولاً از موادی نرم و انعطاف پذیر ساخته می شوند و استفاده از آن فشار را بر روی پوست شما کاهش می دهد و از پوست شما در برابر عفونت نیز محافظت می کند.
انواع چسب زخم بستر را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید:
انواع چسب زخم بستر |
توضیحات |
چسب زخم بستر پانسمان |
داشتن یک پانسمان در ساختار چسب پوشاندن زخم بستر |
چسب زخم بستر هیدروکلوئید |
حاوی ژل مرطوب نگه داشتن زخم |
چسب زخم بستر هیدروژل |
حاوی ژل کمک به دبریدمان زخم |
چسب زخم بستر پلی اورتان |
ضد آب مناسب برای نواحی مرطوب |
چسب زخم بستر سیلیکون |
محافظت از پوست در برابر بقایای پانسمان |
تفاوت چسب زخم بستر و چسب کامفیل
در این بخش از مقاله قصد داریم تفاوت چسب زخم بستر و چسب کامفیل را بررسی کنیم و ببینیم چه تفاوت های در ساختار و یا کاربرد دارند.
مقایسه چسب کامفیل با انواع چسب زخم بستر
1-ساختار و مواد تشکیل دهنده
همانطور که اشاره شد، چسب کامفیل از هیدروکلوئید ساخته شده و در اثر تماس با ترشحات زخم، ژل تولید می کند و با ایجاد محیطی مرطوب، روند بهبود زخم شما را سرعت می بخشد. چسب زخم بستر (به خصوص فوم و آلژینات) نسبت به کامفیل جذب بالاتری دارند.
2- نوع کاربرد
چسب زخم بستر برای زخم های عمیق تر با ترشحات بالا و همچنین زخم های جراحی مناسب می باشند. در حالی که چسب کامفیل برای زخم های سطحی، سوختگی های درجه یک و دو و زخم ها با ترشحات کم تا متوسط به کاربرده می شود.
3-ویژگی های خاص
چسب کامفیل ضد آب بوده و به بستر زخم نمی چسبد و برای بیمارانی که نیاز به حمام دارند و یا زخم هایشان نباید خشک شوند، مناسب بوده، در حالیکه چسب زخم بستر ممکن است خواصی مانند کنترل خونریزی و یا جلوگیری از عفونت داشته باشند.
4-نیاز به پانسمان ثانویه
چسب کامفیل معمولاً به پانسمان ثانویه نیازی ندارد اما انواع چسب زخم بستر ممکن است برای محافظت بیشتر نیاز به پانسمان ثانویه داشته باشند.
سوالات متداول در رابطه با انواع چسب زخم بستر
چسب کامفیل چه کاربردی دارد؟
چسب کامفیل یک پانسمان هیدروکلوئیدی است که برای زخم های بستر سطحی تا متوسط استفاده می شود و به ایجاد محیط مرطوب برای ترمیم زخم کمک می کند.
چگونه چسب زخم بستر را به درستی استفاده کنیم؟
ابتدا زخم را تمیز و خشک کنید، سپس چسب را با دقت روی زخم قرار دهید و از محکم بودن آن مطمئن شوید.
چند وقت یکبار باید چسب زخم بستر را تعویض کرد؟
زمان تعویض چسب بستگی به نوع چسب و شرایط زخم دارد، اما معمولاً هر 1 تا 7 روز یکبار باید تعویض شود.
جمع بندی: هر آنچه در مورد انواع چسب زخم بستر و کامفیل خواندیم
چنانچه زخمی سطحی و کم ترشح دارید، چسب کامفیل می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در صورتیکه زخم شما عمیق و با ترشح زیاد همراه باشد، باید از چسب زخم بستر مناسب با توجه به شرایط زخم استفاده کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه چسب هایی برای زخم بستر مناسب هستند؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه چسب هایی برای زخم بستر مناسب هستند؟"، کلیک کنید.