منطقه ممنوعه اخلاقی در رقابت های انتخاباتی

منطقه ممنوعه اخلاقی در رقابت های انتخاباتی

امام خامنه ای، در دیدار اخیرشان با مردم آذربایجان چند توصیه مهم مربوط به انتخابات پیش رو داشتند که دو مورد آن را به رعایت اخلاق و نزاکت یا اجتناب از بداخلاقی اختصاص دادند.

به گزارش دانش نامه، رسول سنایی راد در سرمقاله جوان نوشت: ایشان فرمودند: «کسانی که در میدان وارد می شوند، از بددهنی و توهین و سیاه نمایی اجتناب کنند.» و در ادامه نیز تاکید داشتند: «در فضای مجازی به یکدیگر تهمت نزنید و اهانت نکنید. این کارها انتخابات را بی برکت می کند.»

این توصیه های حکیمانه در آستانه شروع رقابت های انتخاباتی در پیوند با چند واقعیت قابل فهم بوده و اهمیت آن برای انتخابات و فراتر از آن منزلت و اعتبار فعالان سیاسی و حتی بالاتر از آن فرهنگ سیاسی کشور، روشن می شود. واقعیت هایی، چون؛

1- درچند انتخابات گذشته متاسفانه برخی نامزدهای انتخاباتی و حامیان سیاسی و حزبی آن ها با الگوگیری از رقابت های سیاسی دموکراسی های غربی، یک شیوه سریع و آسان حذف رقیب را اهانت، تهمت و بدنام سازی دیده و با عبور از مرزها و خطوط قرمز اخلاقی از توهین و تهمت به جای نقد رقیب یا اثبات خود استفاده کرده اند که متاسفانه پیامدهای آن تا بعد از انتخابات ادامه داشته و فضای سیاسی را آلوده کرده است.

2- اهانت ها و توهین هایی که در فضای رقابت سیاسی و با هدف حذف یا به چالش کشاندن رقیب انجام می شود و عموماً آمیخته با غلو و سیاه نمایی است در ساحت گسترده سیاسی و حتی اجتماعی و فرهنگی نیز بازتاب داشته و موجب بی اعتمادی به فعالان سیاسی و کارگزاران و مسیولان نظام شده و خروجی آن فرسایش سرمایه اجتماعی بوده که جبران آن بسیار سخت بوده و هزینه های سنگینی را بر نظام و کشور تحمیل کرده است.

3- چنین فضایی می تواند موجب احتیاط و بی انگیزه شدن افراد فرهیخته برای ورود به عرصه فعالیت و رقابت سیاسی و محروم شدن این فضا از حضور این افراد و میدان داری عناصر هتاک و بداخلاق شده و همچنین رویه اهانت و تهمت را تداوم و گسترش دهد.

با توجه به همین واقعیت ها از یک سو و توصیه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی انتظار می رود نامزدها و حامیان آن ها در رقابت های انتخاباتی، نزاکت و اخلاق را مراعات و از اهانت و تهمت زنی و سیاه نمایی علیه رقیب اجتناب نمایند.

اما ضمانت بخشی برای تحقق این توصیه ها و ایجاد بازدارندگی تضمینی در برابر این آفت و آلودگی خطرناک و پرهزینه، به جانمایی موضوع در قوانین و ضوابط نظارتی یا شاخص های تعیین شایستگی افراد و پاسخگو کردن آنان در برابر این بداخلاقی و بی نزاکتی گره خورده است.

همچنین دستگاه ها و مراکز متولی فرهنگ سیاسی و حتی فرهنگ عمومی جامعه نیز نباید نسبت به این آفت رفتاری در رقابت های سیاسی بی تفاوت نشسته و از کنار این مسیله ضدفرهنگی عبور کنند. طرح این مسیله توسط رسانه ها و تقبیح و بیان پیامدهای منفی و خسارتبار آن برای حفظ وجاهت و اعتبار کشور، یک گام مقدماتی است که درمان و بازدارندگی لازم، مستلزم پیگیری توسط دیگردستگاه ها و نهادها می باشد.

اما بی تردید، یک اقدام اساسی برای وا داشتن اشخاص آلوده به این آفت سیاسی-اخلاقی، اقناع سازی رای دهندگان به لحاظ کردن آن در رفتار انتخاباتی و گزینش نامزدهاست. چنین افرادی چنانچه بدانند که هرگونه تهمت زنی و اهانت آنان در فضای رقابت سیاسی، موجب نفرت و واگرایی رای دهندگان و کاهش رای خواهد شد، احتمال اجتناب او از این شیوه رذیلانه و غیراخلاقی به مراتب بیشتر از اصرار به تداوم آن خواهد بود.

اهانت و توهین علیه رقیب در رقابت های انتخاباتی باید یک منطقه ممنوعه قطعی به حساب آمده و همگان ملزم به رعایت آن گردند.

پایان خبر دانش نامه

منطقه ممنوعه اخلاقی در رقابت های انتخاباتی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "منطقه ممنوعه اخلاقی در رقابت های انتخاباتی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "منطقه ممنوعه اخلاقی در رقابت های انتخاباتی"، کلیک کنید.