طرز تهیه خمیر پیتزا به روش بیگا

خمیر پیتزا بیگا یک خمیر سبک و خوشمزه است که از روش تخمیر طولانی برای ایجاد طعمی بی نظیر و بافتی نرم استفاده می کند. این روش که اصالتاً ایتالیایی است به دلیل تخمیر اولیه (بیگا) شناخته می شود و عطر و طعم متمایزی به خمیر می دهد. اگر آماده اید سفری به دنیای خوشمزه پیتزا داشته باشید با ما همراه شوید و این دستور گام به گام را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه بیگا (تخمیر اولیه)
مواد | مقدار |
آرد نان | ۱۰۰ گرم |
آب سرد | ۶۰ میلی لیتر |
مخمر خشک | ۱ گرم |
مواد لازم برای خمیر نهایی
مواد | مقدار |
آرد نان | ۳۰۰ گرم |
آب ولرم | ۱۷۰ میلی لیتر |
نمک | ۸ گرم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
بیگا | تمام مقدار بیگای آماده شده |
طرز تهیه گام به گام
آماده سازی بیگا
- در یک کاسه کوچک آرد نان آب سرد و مخمر خشک را مخلوط کنید.
- با قاشق یا دست مواد را به هم بزنید تا ترکیبی چسبناک و یکدست به دست آید.
- خمیر را با پوششی از پلاستیک یا پارچه بپوشانید و به مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت در دمای اتاق قرار دهید. این زمان به بیگا کمک می کند تا طعم و بافت خمیر را غنی کند.
آماده سازی خمیر نهایی
- بیگا را در یک کاسه بزرگ قرار دهید.
- آب ولرم را به بیگا اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید تا بیگا در آب حل شود.
- آرد نان را کم کم اضافه کنید و با دست یا همزن شروع به مخلوط کردن کنید.
- نمک و روغن زیتون را اضافه کنید و مواد را ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.
- خمیر را روی سطحی که کمی آردپاشی شده قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا حالت کشسانی پیدا کند.
اولین استراحت خمیر
- خمیر را به شکل یک توپ درآورده و در کاسه ای که کمی چرب شده است قرار دهید.
- روی خمیر را با پارچه مرطوب یا پلاستیک بپوشانید و به مدت ۲ ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
شکل دهی و آماده سازی برای پخت
- خمیر را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید (بسته به اندازه پیتزا موردنظر).
- هر قسمت را با دست یا وردنه به شکل دایره باز کنید.
- خمیرها را روی سینی پیتزا یا تخته ای که با کمی آرد یا آرد سمولینا پوشانده شده قرار دهید.
افزودن مواد روی پیتزا و پخت
- سس پیتزا پنیر و سایر مواد دلخواهتان (مانند سبزیجات گوشت یا قارچ) را روی خمیر قرار دهید.
- فر را از قبل با دمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
- پیتزا را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در فر بپزید تا لبه های خمیر طلایی شود.
نکات مهم و تجربی
- آرد نان : از آرد با پروتئین بالا استفاده کنید تا خمیر کشسان و نرم شود.
- زمان تخمیر بیگا : هرچه بیگا بیشتر تخمیر شود (در محدوده ۱۲-۱۸ ساعت) طعم خمیر بهتر خواهد شد.
- دمای فر : فر باید بسیار داغ باشد تا خمیر به خوبی پف کند و بافت تردی پیدا کند.
- رطوبت خمیر : خمیر باید کمی چسبناک باشد. اگر بیش از حد خشک است مقدار کمی آب اضافه کنید.
- رنگ طلایی : برای رنگ زیباتر می توانید پیش از پخت لبه های خمیر را با روغن زیتون بمالید.
نتیجه گیری
خمیر پیتزای بیگا با عطر و طعم بی نظیر خود هر کسی را شیفته خواهد کرد. این خمیر به لطف تخمیر طولانی و بافت نرم و کشسان گزینه ای ایده آل برای پیتزاهای خانگی است. یک بار امتحان کنید و خودتان تفاوت را حس کنید!
پرسش و پاسخ های متداول
۱. آیا می توان بیگا را زودتر از ۱۲ ساعت استفاده کرد؟
بیگا برای ایجاد طعم و بافت خاص نیاز به حداقل ۱۲ ساعت تخمیر دارد. اگر زمان کافی ندارید ممکن است نتیجه کمتر مطلوب باشد.
۲. آیا می توان خمیر را در یخچال نگهداری کرد؟
بله خمیر نهایی را می توان تا ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کرد. این کار حتی به بهبود طعم کمک می کند.
۳. آیا می توان از آرد همه منظوره به جای آرد نان استفاده کرد؟
استفاده از آرد نان به دلیل محتوای پروتئین بالا توصیه می شود اما در صورت عدم دسترسی آرد همه منظوره نیز قابل استفاده است اگرچه نتیجه کمی متفاوت خواهد بود.
حالا وقت آن است که این دستور بی نظیر را در خانه امتحان کنید و یک شب پیتزایی خوشمزه و خاطره انگیز را برای خود و خانواده تان بسازید!
منبع: بازرگانی حسینیان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طرز تهیه خمیر پیتزا به روش بیگا" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طرز تهیه خمیر پیتزا به روش بیگا"، کلیک کنید.