آی یو دی و عفونت واژن

آی یو دی مسی یا آی یو دی غیر هورمونی یکی از بهترین روش های پیشگیری از بارداری است. اگر به دنبال روشی برای جلوگیری از بارداری هستید، احتمالا نام این آی یو دی را شنیده اید. بهتر است قبل از اقدام برای گذاشتن این آی یو دی در مورد مزایا و عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم که بهترین ژل شستشوی بانوان چیست ؟آی یو دی مسی چگونه عمل می کند؟ به چه مراقبت هایی نیاز دارد؟ برای چه افرادی مناسب بوده و چه کسانی نباید از آن استفاده کنند؟ مزایا و معایب این روش چیست؟ امکان بارداری در این روش جلوگیری چقدر است و برای گذاشتن آن چقدر باید هزینه کرد؟

آی یو دی و عفونت واژن

آی یو دی مسی (Copper IUD) چیست؟

آی یو دی مسی به انگلیسی Copper IUD نامیده می شود. یکی از برای مدت زمان طولانی استفاده از این آی یو دی ها است. آی یو دی غیر هورمونی پلاستیک کوچک و منعطف به شکل حرف T است. دور آن مس پیچیده شده و به همین دلیل به آن مسی می گویند. این آی یو دی داخل رحم کار گذاشته شده و از لقاح اسپرم و تخمک جلوگیری می کند.

یکی از مهم ترین مزایای آی یو دی مسی استفاده طولانی مدت از آن است. شما تا سال ها می توانید آن را نگه داشته و بدون نگرانی از بارداری جلوگیری کنید. البته این روش دایمی نبوده و هر زمانی که تصمیم به بارداری داشته باشید، آی یو دی به راحتی توسط پزشک برداشته می شود. بیشتر برندهای آی یو دی غیر هورمونی برای 10 سال قابل استفاده هستند.آی یو دی مسی برای 10 سال از بارداری جلوگیری می کند. هر زمان که تصمیم به بارداری داشتید، آی یو دی به راحتی برداشته می شود.

نحوه عملکرد آی یو دی مسی

دور این آی یو دی سیم مسی پیچیده شده است. مس واکنش التهابی ایجاد کرده که برای اسپرم و تخمک سمی است. این دستگاه به طور دایم یون های مس را در محیط رحم آزاد می کند. در نتیجه پوشش داخلی رحم و مخاط دهانه رحم تغییر می کنند. این تغییرات باعث می شود محیط برای اسپرم مناسب نباشد و نتواند به سمت تخمک حرکت کند.مس اسپرم ها را دفع کرده و به همین دلیل مسیر آنها تغییر کرده و از رحم دور می شوند. همچنین میکروبیوم طبیعی واژن تغییر کرده و محیط برای بقای اسپرم مناسب نخواهد بود.

چگونه آی یو دی مسی کارگذاری می شود؟

قبل از قراردادن دستگاه Copper IUD در رحم یک معاینه کلی انجام می شود. سوابق پزشکی بررسی شده و در صورت نیاز آزمایش بارداری و غربالگری عفونت های مقاربتی تجویز می شوند. بهتر است یک تا دو ساعت قبل از عمل داروی ضدالتهابی غیراستروییدی مانند ایبوپروفن مصرف کنید.

در ابتدا یک اسپکولوم داخل واژن قرار می گیرد. واژن و دهانه رحم ضدعفونی می شوند. متخصص بازوی افقی آی یو دی را تا کرده و آن را داخل لوله اپلیکاتور قرار می دهد. لوله وارد کانال دهانه رحم شده و دستگاه در رحم کارگذاری می شود. سپس پزشک اپلیکاتور را خارج می کند. نخ آی یو دی باید از دهانه رحم بیرون بزند. پزشک آن را تا حدی کوتاه کرده تا از واژن بیرون نزند.در طول زمان قراردادن دستگاه Copper IUD در رحم ممکن است علایمی مانند سرگیجه، حالت تهوع، فشارخون پایین یا کاهش ضربان قلب را تجربه کنید. به همین دلیل باید بعد از قراردادن آی یو دی چند دقیقه دراز بکشید.

بهترین زمان برای گذاشتن آی یو دی مسی چه زمانی است؟

آی یو دی غیر هورمونی را می توان هر زمانی در چرخه قاعدگی قرار داد. اگر به تازگی زایمان کرده اید، حدود 8 هفته بعد از زایمان می توانید از این دستگاه استفاده کنید.

مراقبت های بعد از گذاشتن آی یو دی مسی

بعد از قراردادن آی یو دی مسی (Copper IUD) باید برای معاینه به دکتر زنان مراجعه کنید و از ژل آبرسان مخصوص پوست خشک ویتابلا استفاده کنید تا دچار عفونت نشوید . . متخصص علایم عفونت یا حرکت کردن دستگاه را بررسی می کند. اگر هر یک از علایم زیر را داشتید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

  • علایم و نشانه های بارداری
  • خونریزی شدید واژینال غیرمعمول
  • ترشحات شدید واژن
  • تشدید درد لگن
  • درد یا حساسیت شدید شکم
  • تب

همچنین لازم است به علایم خارج شدن یا حرکت آی یو دی توجه داشته باشید. در صورت بروز علایم زیر ممکن است آی یو دی جابه جا شده باشد.

  • بعد از رابطه جنسی خونریزی شدید داشتید.
  • رابطه جنسی برای شما یا همسرتان دردناک است.
  • نخ آی یو دی را پیدا نمی کنید یا بیش از حد بلند شده است.
  • بخشی از دستگاه را در دهانه رحم یا واژن احساس می کنید.

آی یو دی مسی چگونه برداشته می شود؟

خارج کردن آی یو دی مسی (Copper IUD) باید توسط متخصص زنان انجام شود. پزشک از دستگاهی به نام فورسپس استفاده می کند. نخ دستگاه به آرامی کشیده شده و آی یو دی خارج می شود. بازوهای افقی دستگاه هنگام خارج شدن از رحم به سمت بالا خم می شوند. معمولا بعد از برداشتن آی یو دی خونریزی خفیف و گرفتگی خواهید داشت.

مزایا آی یو دی مسی

آی یو دی مسی یکی از پرطرف دارترین روش های پیشگیری از بارداری است. این دستگاه مزایای زیادی داشته که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • در رابطه جنسی اختلالی ایجاد نمی کند.
  • می توان تا 10 سال آن را نگه داشت.
  • در هر زمانی می توان آی یو دی را برداشت.
  • در دوران شیردهی می توان از آن استفاده کرد.
  • عوارض روش های هورمونی مانند لخته شدن خون را ندارد.
  • اگر ظرف 5 روز بعد از رابطه جنسی محافظت نشده استفاده شود، به عنوان روش جلوگیری اورژانسی عمل می کند.

در هر زمانی می توان آی یو دی را خارج کرده و برای بارداری اقدام کرد.

معایب و عوارض آی یو دی مسی

آی یو دی مسی در کنار مزایای زیادی که دارد، دارای برخی معایب و عوارض است. مهم ترین معایب آن شامل موارد زیر می شود.

  • از بیماری های مقاربتی جلوگیری نمی کند.
  • ممکن است آی یو دی از رحم خارج شود و شما هیچ علایمی را احساس نکنید. گاهی خارج شدن آی یو دی با خونریزی شدید و گرفتگی همراه است.

عوارض جانبی آن عبارتند از:

  • خونریزی بین پریودها
  • گرفتگی عضلات
  • درد شدید قاعدگی
  • خونریزی شدید در پریود

برخی از خطرات آی یو دی غیر هورمونی نادر بوده؛ اما بسیار جدی هستند. از جمله:

  • سوراخ شدن دیواره رحم که احتمال آن 1 در 1000 است. علایم آن شامل درد لگن، تب، خونریزی شدید، حالت تهوع و استفراغ می شود.
  • عفونت رحم یا لگن می تواند باعث ایجاد بافت اسکار شود و مشکلاتی در باروری ایجاد کند. علایم آن شامل درد شکم، خارج شدن آی یو دی، درد هنگام دخول و ادرار و تب است.

آی یو دی مسی برای چه افرادی مناسب است؟

بسیاری از خانم ها می توانند از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند. اگر به هر دلیل نمی خواهید از روش های هورمونی استفاده کنید، این دستگاه برای شما مناسب است. افرادی که به دنبال روش پیشگیری از بارداری به مدت طولانی هستند، معمولا از آی یو دی مسی استفاده می کنند.

چه افرادی نباید از آی یو دی مسی استفاده کنند؟

آی یو دی مسی برای همه افراد مناسب نیست. اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می کند، باید روش دیگری برای کنترل بارداری پیدا کنید.

  • ناهنجاری های رحمی مانند فیبروم های بزرگ در قراردادن آی یو دی غیر هورمونی اختلال ایجاد می کنند.
  • عفونت لگنی مانند بیماری التهابی لگن
  • سرطان رحم یا دهانه رحم
  • خونریزی واژینال بدون توضیح
  • حساسیت به هر یک از اجزای آی یو دی
  • اختلالی مانند بیماری ویلسون که باعث تجمع بیش از حد مس در کبد، مغز و سایر اندام های حیاتی می شود.

قبل از قراردادن آی یو دی غیر هورمونی باید در مورد سوابق پزشکی خود اطلاعات کاملی در اختیار متخصص زنان قرار دهید. برای مشاوره با می توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو امکان مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری وجود دارد.

قیمت آی یو دی مسی چقدر است؟

آی یو دی مسی برندهای مختلفی داشته که کشور سازنده آنها متفاوت است. قیمت آنها متفاوت بوده و مدت زمان تاثیر آنها نیز کمی با هم تفاوت دارد. به طور میانگین قیمت این دستگاه 900.000 تومان است. البته باید در کنار هزینه دستگاه هزینه های جانبی را در نظر داشته باشید. مواردی مانند هزینه آزمایش بارداری و سایر آزمایش ها، ویزیت پزشک و دستمزد قراردادن دستگاه باید برآورد شوند.

برای قرار دادن آی یو دی مسی به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

آی یو دی مسی یک پلاستیک کوچک و منعطف به شکل حرف T است. دور آن سیم مسی پیچیده شده و داخل رحم قرار می گیرد. این دستگاه یون های مس را آزاد کرده و از لقاح اسپرم و تخمک جلوگیری می کند. زیرا مس اسپرم را دفع کرده و برای آن محیط سمی ایجاد می کند. آی یو دی غیر هورمونی بسیار پرطرف دار بوده و مزایای زیادی دارد. عوارض روش های هورمونی را نداشته، نیازی به اقدام روزانه نیست و در رابطه جنسی اختلالی ایجاد نمی کند. اما از طرفی به دلیل افزایش خونریزی پریود، نامنظم شدن دوره های قاعدگی و گرفتگی شکم برخی افراد تمایلی به استفاده از آن ندارند.اگر دچار سرطان رحم، عفونت لگن، خونریزی غیرعادی یا حساسیت به آی یو دی هستید، این روش جلوگیری برای شما مناسب نبوده و باید از روش دیگری استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد  قیمت ژل مو با کارشناسان ما  در ارتباط  باشید .

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آی یو دی و عفونت واژن" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آی یو دی و عفونت واژن"، کلیک کنید.