آلودگی ذرات معلق در تهران ۶ برابر استاندارد جهانی بهداشت

آلودگی ذرات معلق در تهران ۶ برابر استاندارد جهانی بهداشت
آفتاب نیوز :

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بعد از سال ۹۷ به علت شرایط جوی خاص تقریبا یک روند صعودی ثابت آلودگی در شهر تهران به ثبت رسید. سال ۱۴۰۲ آلودگی هوای این شهر با کاهش نسبی مواجه شد که ۱۱۹ روز در محدوده ناسالم ثبت شد اما متاسفانه در طول سال ۱۴۰۳ روند آلودگی بار دیگر افزایش پیدا کرد.

احمد طاهری در هشتمین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا – که امروز با حضور محمدجعفر قائم پناه – معاون اجرایی رییس جمهوری – و شینا انصاری – رییس سازمان حفاظت محیط زیست – در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد بر اولویت یافتن حل معضل آلودگی هوای تهران تاکید کرد.

وی با اشاره به گزارش های نظارتی گفت: تهران چهارمین شهر آلوده کشور از نظر تعداد روز های آلوده در سه سال گذشته بوده است که ۳۲ درصد روز ها شاخص کیفیت هوای بالاتر از ۱۰۰ (در محدوده ناسالم) را به ثبت رسانده است با این حال از آن جا که بر اساس شاخص کیفیت هوا اهواز و زاهدان شهر هایی هستند که از آلودگی هوای طبیعی و ریزگرد ها متاثر شدند شهر تهران را می توان پس از اصفهان دومین شهر صنعتی کشور قلمداد کرد که بیشترین روز های ناسالم را در زمینه آلودگی هوا به ثبت کرده است.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: آمار از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ نشان می دهد که بعد از سال ۹۷ به علت شرایط جوی خاص تقریبا یک روند صعودی ثابت آلودگی در شهر تهران به ثبت رسید. سال ۱۴۰۲ آلودگی هوای این شهر با کاهش نسبی مواجه شد که ۱۱۹ روز در محدوده ناسالم ثبت شد اما متاسفانه در طول سال ۱۴۰۳ روند آلودگی بار دیگر افزایش پیدا کرد و به ۱۴۷ روز رسید.

طاهری ادامه داد: تهران از نظر مواجهه جمعیت با آلودگی در اولویت اول قرار دارد. بر همین اساس آلودگی هوای تهران نسبت به دیگر کلانشهر ها با اولویت بالاتر مطرح می شود. بر اساس آمار تنها دو درصد از روز های سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ پاک بود و در مقابل ۶۷ درصد در محدوه قابل قبول و حدود ۳۷ درصد روز ها در محدوده ناسالم قرار داشت که از این مقدار ۳۲ درصد ناسالم برای گروه های حساس و پنج درصد برای تمامی اقشار جامعه ناسالم بوده است.

وی اضافه کرد: از میان این روز های ناسالم ۶۶ درصد مربوط به آلاینده ذرات معلق کوچک تر از ۲.۵ میکرون و ۲۱ درصد نیز به دلیل افزایش آلاینده ازن بوده است. ذرات معلق کوچک تر از ۱۰ میکرون ۱۰ درصد و نیتروژن دی اکسید با سه درصد آلاینده های بعدی شاخص شهر تهران را تشکیل دادند.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ازن یک آلاینده ثانویه است به این معنی که منبع انتشاری ندارد. این آلاینده از اکسید های نیتروژن و ترکیبات آلی فرار است که عمدتاً از تبخیر سوخت در جو تشکیل می شود. ذرات معلق دارای دو دسته اولیه و ثانویه هستند. ذرات اولیه مستقیماً به شکل ذرات و ذرات ثانویه به شکل گاز منتشر می شوند و در جو تشکیل ذرات می دهد. آنالیز ذرات هوای تهران نشان می دهد که اکسید های نیتروژن بالاترین سهم را در تشکیل ذرات ثانویه دارد. در نتیجه انتشار ذرات معلق و انتشار اکسید های نیتروژن به عنوان دو اولویت کاهش آلودگی هوای تهران باید مورد بررسی قرار گیرد این در حالیست که غلظت ذرات معلق در تهران سه برابر حد مجاز ملی و بیش از شش برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است. همچنین روند بلند مدت ذرات معلق نیز یک روند افزایشی پیوسته داشته است.

طاهری در ادامه گفت: ۶۱ درصد از انتشار ذرات معلق از منابع متحرک و ۳۹ درصد از منابع ساکن ناشی می شود. از منابع متحرک خودرو های سنگین ۱۶ درصد خودرو های سواری ۱۴ درصد و موتورسیکلت ها نیز سهم قابل توجهی در آلودگی هوا دارند.

آلودگی ذرات معلق در تهران ۶ برابر استاندارد جهانی بهداشت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آلودگی ذرات معلق در تهران ۶ برابر استاندارد جهانی بهداشت" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آلودگی ذرات معلق در تهران ۶ برابر استاندارد جهانی بهداشت"، کلیک کنید.