شربت زینک سولفات چیست؟
شربت زینک سولفات برای کودک و بهترین زمان مصرف آن
زینک سولفات برای چی خوبه؟ زینک یا روی برای سلامتی و رشد کودک بسیار مهم است که در نوزادان و کودکان بهصورت شربت زینک سولفات مصرف میشود. بسیاری از والدین از یکدیگر میشنوند که شربت زینک سولفات برای اشتهای کودک خوب است، اما نمیدانند که این موضوع تا چه حد درست است. شاید بهتر باشد ابتدا بدانید که فواید شربت زینک سولفات در نوزادان چیست و مناسبترین مقدار زینک سولفات برای نوزاد چقدر است. سپس به شما خواهیم گفت که آیا شربت زینک سولفات برای نوزاد خوب است یا نه. پس با ما همراه باشید.
چرا دادن شربت زینک به نوزاد مهم است؟
بیش از 70 آنزیم در بدن ما وجود دارند که در بیش از 300 فعالیت متابولیکی نقش دارند و برای انجام فعالیت خود به روی وابسته هستند. کودکانی که به اندازه کافی روی مصرف نکنند، رشد مناسبی ندارند و بیشتر از باقی کودکان به بیماریهای عفونی نظیر اسهال و عفونتهای تنفسی دچار میشوند. گرچه استفاده از شربت سرفه برای کودکان در این شرایط امری رایج است و بسیاری از مادران با آن آشنا هستند، اما زینک سولفات هم می تواند کمک کننده باشد.
زینک چیست؟
زینک یکی از مواد مغذی و مفید برای بدن انسان است که بدن نمیتواند آن را تولید و ذخیره کند، به همین دلیل ما باید از طریق برنامه غذایی مناسب به طور مداوم زینک مورد نیاز بدنمان را تامین کنیم. زینک در بسیاری از فرآیندهای متابولیسمی بدن هر فرد تاثیرگذار است از جمله:
- رشد و تکامل
- عملکرد سیستم ایمنی بدن
- واکنشهای آنزیمی
- سنتز پروتئین
- سنتز DNA
- فرآیندهای ژنی
- التیام زخم
آیا زینک با روی تفاوتی دارد؟
روی مادهای شیمیایی با علامت اختصاری Zn است که در زبان انگلیسی Zinc نامیده میشود. همان طور که چند سطر بالاتر اشاره شد، روی یا زینک (Zinc) یکی از مواد معدنی کمیاب است که در سلامت انسان بسیار تاثیرگذار است.
شاید برای شما جالب باشد بدانید که زینک در میان مواد معدنی کمیاب برای بدن پس از آهن قرار دارد! این ماده کمیاب برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری است و به فعالیت منظم بدن کمک شایانی میکند.
هر کودک به چه مقدار زینک نیاز دارد؟
در هضم و متابولیسم بدن بیش از ۷۰ آنزیم به زینک وابستهاند و میتوان گفت کودکانی که روزانه به میزان کافی زینک دریافت نمیکنند ممکن است به خطر کاهش رشد دچار شده و در افزایش قد مشکل جدی پیدا کنند.
اینکه کودک شما چه میزان زینک برای جلوگیری از کاهش رشد نیاز دارد به سن او بستگی دارد برای مثال توصیه میشود که:
- کودک ۱ تا ۳ سال ۳ میلیگرم
- کودک ۴ تا ۸ سال ۵ میلیگرم
- کودک ۹ تا ۱۳ سال ۸ میلیگرم
- نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ سال ۱۱ میلیگرم
زینک در روز مصرف کنند.
مصرف این مقدار به صورت روزانه الزامی ندارد و کودک شما میتواند در یک دوره یک هفتهای یا یک ماهه زینک را مصرف کند و پس از آن، بعد از بررسی میزان تاثیر زینک در بدن کودک مقدار و نحوه مصرف را نیز تغییر دهید.
شربت زینک از چند ماهگی به نوزاد بدهیم؟
چنانچه مشکل، کمبود هورمون رشد در کودکان باشد، دادن شربت زینک نوزادان گاهی از 6 ماهگی آغاز میشود؛ در غیر این صورت بهترین زمان مصرف شربت زینک سولفات برای کودکان از یک سالگی است. در مورد استفاده از شربت اشتها آور برای نوزاد شش ماهه با پزشک مشورت کنید. از دادن این شربت به کودکان زیر شش ماه مثلاً شربت زینک سولفات برای نوزاد سه ماهه خودداری کنید.
کودکان در سنین 1 تا 3 سالگی به 3 میلیگرم زینک در روز و در سنین 4 تا 8 سالگی به 5 میلیگرم زینک در روز نیاز دارند. به گفته برخی از متخصصین نیاز نیست که کودک بهطور روزانه این مقدار زینک را دریافت کند، بلکه شما میتوانید در طی چند روز یا یک هفته نیاز او را برطرف کنید.
بهترین زمان مصرف شربت زینک سولفات برای کودکان
بهترین زمان برای حداکثر اثرگذاری این شربت یک تا دو ساعت قبل از خوردن غذا است.
فواید مصرف زینک برای کودکان
مصرف زینک در سنین کودکی به رشد بهتر و سلامتی کودک کمک زیادی میکند، از این رو نیاز است تا با برخی از مزایای زینک آشنا شویم.
مزایای زینک عبارتند از:
- زینک تاثیر زیادی در رشد طبیعی بدن دارد و از مواد معدنی بسیار مهم برای بدن است.
- وجود زینک در بدن باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی میشود و کودک را در برابر بیماریها محافظت میکند.
- وجود زینک در بدن کودک به افزایش حافظه و کاهش اختلالات یادگیری منجر شده و در نهایت تمرکز ذهن را افزایش میدهد.
- زینک در درمان اسهال شدید کودکان موثر است.
- زینک در درمان بیماریهایی مانند سرفه، عفونت گوش و سرماخوردگی تاثیرگذار است و با بیماریهای انگلی از قبیل مالاریا هم مبارزه میکند.
- بیماریهایی که در کودکان رایج است مانند بیش فعالی (ADHD) و یا بیماریهایی مانند صدای زنگ در گوش، سندرم داون، بیاشتهایی عصبی و یا اختلالات تغذیهای که در دسته بیماریهای تینیتوس نیز با زینک قابل درمان است.
- بیماریهای دیگری از قبیل آسم، دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای چشمی و … نیز میتوانند با مصرف زینک درمان شوند.
عوارض مصرف بیش از حد زینک در کودکان
با آنکه زینک برای کودکان بسیار مفید است، اما اگر میزان این ماده معدنی در بدن کودکان افزایش پیدا کند، خطر بروز مشکلات سلامتی افزایش پیدا می کند.
از عوارض مصرف بیش از حد زینک در کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مصرف زینک در بدن کودکان تاثیرات بسیار مفیدی دارد اما مصرف این ماده باید کنترل شده باشد و اگر به میزان زیادی مصرف شود سبب بروز مشکلاتی برای سلامتی کودک میشود.
مواردی مانند تهوع، استفراغ، اسهال خونی، درد و گرفتیهای شدید شکمی مشکلاتی هستند که در اثر مصرف بیش از حد زینک کودک را دچار میکنند.
زینک در کدام مواد غذایی موجود است؟
طبق تحقیقات پزشکی صورت گرفته مشخص شده است که وجود زینک در رژیم غذایی کودکان به سلامت کلی آنها کمک میکند.
مواد غذایی حاوی زینک عبارتند از:
- گوشت قرمز
- سیب زمینی همراه با پوست
- لوبیا
- آجیل
- قارچ
- غلات سبوس دار
- بخشی از شیر مادر
اگر قصد دارید زینک مورد نیاز بدن کودک دلبندتان را تامین کنید مواد غذایی فوق را در رژیم غذایی کودک خود قرار دهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شربت زینک سولفات چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شربت زینک سولفات چیست؟"، کلیک کنید.